Om Inslussningen

Inslussningen är introduktionsveckorna för nya studenter på Högskolan Väst. Under de två första veckorna fylls dagarna och kvällarna med aktiviteter för att lära känna andra studenter, högskolan och den vackra staden Trollhättan. Helt enkelt en väldigt bra start för studenter som ska studera på campus och vill lära känna omgivningen på ett lättsamt och roligt sätt. 

 

Så varför ska du gå på Inslussningen? Det finns massa olika anledningar, som vi nämnde tidigare så kommer du lära känna andra studenter, gamla som nya. Du lär känna högskolan och hur Trollhättan ser ut, men det är inte det enda! Du kommer ha väldigt roligt på våra olika aktiviteter och uppleva mycket som du aldrig varit med om tidigare. Till exempel hur du bygger en flotte som är så bra som möjligt, hur du ska springa i såpa brännbollen för att inte ramla och en massa andra spännande saker. Framförallt så kommer du få minnen för livet samt att du blir en del av den stora student gemenskapen.

 

De första dagarna av din skolgång så kommer det var mycket nytt och allt kan du inte lär dig samtidigt. Ibland tar det ett tag, men under Inslussning så kommer det finnas så kallade Phaddrar vars uppgift är att hjälpa dig med tips och trix för att du ska klara din studietid på högskolan väst och de kommer vara med på de olika aktiviteterna. Dessa phaddrar kommer även hjälpa dig på introduktionsdagen och visa dig till rätt klassrum så detta är inget du behöver oroa dig för. Många av de aktiviteter som anordnas är till för att lära sig om högskolan och sker under de första dagarna på introduktionen, håll därför dina ögon och öron öppna under dessa dagar för att inte missa väsentlig information. Blir du dock mätt av all information så är det lugnt, det är ju bara att fråga vid något annat tillfälle!

 

Under inslussningen så hoppas vi att du kommer få se hur vackert det är i Trollhättan, men framförallt lära dig vart olika saker ligger. Trollhättan är varken en stor eller liten stad, men den har sina fördelar. En av dessa är att staden ligger väldigt nära naturen och har en del sevärdheter. Så som fallen, slussarna, forngården, vår alldeles egna walk of fame och mycket mer. Vi har också ett stort utbud med restauranger och olika cafeer, och det är inte heller speciellt långt ifrån campus! Här kommer några tips på ställen som vi tycker att du borde besöka:

Platser

  • Spikön
  • Strandgatan
  • Slussområdet
  • Fallområdet
  • Maria Alberts park
  • Dahllöfs park
  • Innovatum
  • Kopparklinten
  • Walk of fame

Så tveka inte att ta chansen och förgyll din studietid genom att få en bra start på studieåret. 

Har du några frågor så är det bara att maila till oss eller besök vanliga frågor och svar.